Behang voor de kinderkamer: van schattig tot stoer

Behang voor de kinderkamer: van schattig tot stoer

399e36da4a436be72321d86dbf7ff295Welk behang geschikt is voor de kinderkamer is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Wat is je smaak? Is het behang voor een jongens- of een meisjeskamer? Wat zijn de karaktereigenschappen van het kind? Of je nu gaat voor schattig of stoer, voor elk kind is hét perfecte behang verkrijgbaar.

Soms zeggen we ook wel dat we onze kinderen af en toe het liefst “achter het behang” plakken. Maar zeg nou eerlijk, op je eigen kinderen kun je toch niet langer dan tien minuten boos blijven? We willen allemaal we het beste voor onze kinderen, en gunnen ze een onvergetelijke jeugd. En daar hoort natuurlijk óók een mooie kinderkamer bij met behang waar ze lang van zullen genieten!

Schattig en zoet

Mierzoete roze muren, vogeltjes, bloemetjes of een combinatie daarvan, als je kiest voor schattig en zoet kom je vaak in deze categorie uit. Natuurlijke en zachte kleuren voeren de boventoon en de beeltenissen zijn herkenbaar en lief te noemen. Repeterende patronen komen veel voor bij dit type behang, maar ook prachtige mierzoete teksten waarin het woord ‘lief’ meermalen voorkomt. Wat ook steeds vaker gedaan wordt, is verschillende behangen met elkaar combineren. Zo kunnen verschillende schattige behangetjes samen een uniek geheel geven. Een bed met tierelantijnen en accessoires met bijvoorbeeld bloemen maken de schattige kinderkamer compleet.

 

kissthefrog-behangMooi en uniek

Heeft de kinderkamer een vrije muur, denk dan eens aan een behang of muursticker van een tafereel. Niet een repeterend patroontje, maar een beeltenis van bijvoorbeeld dieren in de natuur of een complete boom. De muursticker met een boom met vogelhuisjes heeft als extra detail dat je aan de huisjes stokken kunt bevestigen, die te gebruiken zijn als kapstok. Uniek is ook dat er veel keus is en bijna geen patroon met elkaar te vergelijken. Voor kinderen met een duidelijke eigen stijl is deze behangstijl zeer geschikt.

Sportief en karakteristiek

voetbalbehangHet sportieve kind voelt zich thuis in een kinderkamer met sportief behang. Denk bijvoorbeeld aan een behangetje met voetballers of voor liefhebbers van paardrijden een paard op de muur. Voor elke bedenkbare sport is wel een mooi behang te vinden. Is uw kind fan van een bepaalde voetbalclub, dan is er met het logo van de betreffende club vast een behang beschikbaar. Ook sporten als zwemmen, zeilen, hockey en ballet zijn prima uit te beelden op de muur. Een attribuut uit de sportwereld aan de muur en de sportieve kamer is compleet.

Stoer en autootjes

6b533fab5c5c776706193bf867322880Auto’s, auto’s en auto’s, vooral voor de meeste jongetjes bestaat er niets anders. Een behangetje met autoprint kan dus niet in de kinderkamer van het stoere kind ontbreken. Sommige behangetjes hebben een print van een autoweg, waarop kinderen ook hun fantasie de loop kunnen laten gaan met hun eigen speelgoedauto’s. Andere voertuigen zijn ook in trek bij de stoere behangetjes, denk maar aan boten, vrachtauto’s, tractors, vliegtuigen en helikopters. Welke accessoires er in de kamers met een voertuigenbehang passen is niet zo moeilijk te raden. Auto’s natuurlijk!

d3f3dfee287dac73f93718dfda64eaf2Stoerder dan stoer

Als het behang met de autoprint een beetje kinderachtig wordt, is het tijd voor een échte stoere kamer. Behang met een legerprint bijvoorbeeld of met het uiterlijk van steigerhouten planken. Met dit behang kan het stoere kind weer voorlopig vooruit. Ook behang met magnetisch krijt is verkrijgbaar. Het voordeel hiervan is, dat het altijd aanpasbaar is aan de bui van het kind. En die is, zoals het pubers betaamt, nogal eens anders dan verwacht. Deze behangetjes kunnen het toppunt van stoer genoemd worden.

bronnen:
afbeelding 1  afbeelding 2 afbeelding 3 afbeelding 4 afbeelding 5

Plaats een reactie