De 7 beste manieren om in de winter buiten te genieten

De 7 beste manieren om in de winter buiten te genieten

Naar buiten gaan wanneer het winter is en dan nog genieten ook? Kan dat? Jazeker! En wel op zeven hele mooie manieren. Ontdek ze hier allemaal en laat het weer je niet tegenhouden om te genieten van de heerlijke buitenlucht.

1. Tuinkachel

tuinkachel
Bron: Houzz.com

Warmte
Een tuinkachel is de ideale oplossing waarmee je buiten kunt zitten wanneer het koud is. Dankzij de warmte die er vanaf straalt is het koude weer geen belemmering meer en kun je blijven genieten van de buitenlucht.

Licht
In de winter wordt het snel donker, maar dankzij een tuinkachel kun je voor een warm licht blijven zorgen. De sfeer wordt erg romantisch en met wat marshmallows is het genieten geblazen.

Stijlen
Tot slot zijn tuinkachels er in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Voor ieder interieur is er wel iets moois te vinden en de tuin krijgt er een schitterende aanwinst bij.

2. Fleece dekens

Wat is het
Fleece is een textiel gemaakt van 100% polyethyleentereftalaat en is synthetisch. Het is zo gemaakt dat het een sterke isolatie biedt en je goed warm kan houden. Wanneer je geen gebruik wilt maken van materialen die afkomstig van dieren zijn, dan is fleece ideaal.

Trendy
Het fleece materiaal heeft veel verschillende toepassingen, waaronder de welbekende fleece dekens. Ze zijn te koop in heel veel verschillende maten en kleuren, waardoor je gemakkelijk de meest trendy deken voor jou eruit kunt halen. Sla de deken om je heen wanneer je ’s winters buiten bent en je voelt de kou niet eens. Het is heerlijk knus om alleen of samen onder te kruipen.

3. Terrasheater

Elektrisch en gas
Een terrasheater is een speciale verwarming die je op het terras kunt plaatsen. Ze kunnen zowel werken op elektriciteit als op gas. Sommige terrasheaters kunnen staand worden geplaatst en anderen kunnen worden opgehangen. Op deze manier kun je in alle warmte zelfs in hartje winter buiten op het terras zitten.
 

Balkonheater
Wil je liever in de winter kunnen blijven genieten van je balkon? Dat is met de balkonheater geen enkel probleem. Zet deze heerlijke verwarming aan en blijf net zo lang de winterse wereld bekijken zolang als jij dat wilt.

4. Vuurkorf

vuurkorfGemakkelijk
Een echt ideale manier om ’s winters buiten te kunnen genieten bestaat dankzij de vuurkorf. Het is niet alleen een mooie aanvulling op het buiteninterieur, maar maakt het ook nog eens erg gemakkelijk om een warm vuur aan te krijgen. De gezellige warmte zorgt voor een winterse avond zoals je die niet vaak meemaakt.

Barbecue
Wie zegt dat je alleen maar in de zomer kunt barbecueën? Met een vuurkorf kun je op elk moment van het jaar genieten van een heerlijk stukje vlees of gewoon wat marshmallows klaarmaken. Barbecue nu ook gewoon in de winter met elkaar.

5. Buitensaunabastuga

De Bastuga
Wat is er heerlijker in de winter dan een goede sauna? Een buitensauna past dankzij de vorm in bijna iedere tuin en biedt de ideale mogelijkheid om heerlijk te ontspannen. De Bastuga van Bastu sauna’s is een alternatief voor de Barrelsauna en biedt vele mogelijkheden zodat er voor ieder wel iets wils te vinden is.

Zweten en de kou in
Zoals elke liefhebber van sauna’s weet, is het heel goed om direct na al het gezweet de kou in te gaan. Meestal is dit in de vorm van een koude douche. Heb je echter een buitensauna in de tuin staan en is het hartje winter? Dan hoef je alleen nog maar naar buiten te gaan. Ideaal voor de saunaliefhebber.

6. Een sterke borrel

Drank
Een sterke borrel kan ons tijdelijk een heerlijk warm gevoel geven. Dit is fijn wanneer je ’s winters bijvoorbeeld een tijdje buiten moet zijn. Je kunt genieten van een glaasje port, whisky, rum en wat dacht je van een glaasje glühwein.

Met mate
Uiteraard is het belangrijk om in de gaten te houden dat je van de borrel blijft genieten en er niet teveel van neemt. Je kent de uitspraak vast: Geniet, maar drink met mate.

7. Een hottub

hottubWat is het
Een hottub is een vaak ronde tobbe met heet water erin. Je kunt deze gemakkelijk in de tuin laten neerzetten voor een heerlijk bad in de buitenlucht. Het maakt niet uit of het winter is, want dankzij het hete water blijf je goed warm. In de buitenlucht zitten is op deze manier wel heel erg aangenaam.

Verschillende vormen
Zoals gezegd zijn de meeste hottubs rond en zijn ze gemaakt van hout. Je kunt ze echter in veel meer verschillende vormen en materialen krijgen, zodat je de ideale stijl voor jou kunt vinden.

Zoals op de afbeelding hierboven is het toch wel echt ‘buiten genieten’.