5 slaapkamers om van te dromen

by Redactie
5 slaapkamers om van te dromen

Slaapkamer 1

Deze slaapkamer valt meteen op door zijn zwart witte en daarom ook meteen strakke en super moderne stijl. Het valt op hoe er goed gebruik wordt gemaakt van grote lichtinval (linkerzijde van de foto) die het donkere zwart minder hard doet opvallen over dat felle wit.

Zo op het eerste gezicht is deze kamer hartstikke gezellig om in te vertoeven en zeker een aanrader voor mensen die houden van de moderne stijl. Past perfect in nieuwbouwwoningen of pas gerenoveerde woningen.

Schoenenrekje

Wat ook opvalt is, als je goed kijkt, het schoenenrekje wanneer je binnenkomt samen met het grote rek voor eventuele bad- of gewone jassen. Superhandig als men van badkamer in bed wil kruipen.

Plafond

Merk op, boven het bed is een inkeping gemaakt om licht aan de zijkanten in te brengen. Dit brengt ook opnieuw een zeer warm en aangenaam gevoel. Zeker wanneer de nacht valt en je partner een romantische ziel is, heeft dit zachte plafondlicht zeker een positief effect op uw nachtrust.

Slaapkamerdecoratie

Het opvallendste is natuurlijk het schilderwerk aan de muren die gedaan is in… Inderdaad, zwart-wit. Matcht dus perfect in deze kamer.

5 slaapkamers om van te dromen

Slaapkamer 2

Dit is dan weer iets totaal anders. Hier overheerst het gevoel van warmheid en gezelligheid. Het grote bed ten eerste geeft al een gevoel van ruimte dat nog eens extra benadrukt wordt door de grote spiegel.

Belichting

De spotjes die rond het ingekeepte stuk plafond zitten zorgen ook weer voor die warme en gezellige touch. Ook de twee grote nachtlampen op de nachtkastjes mogen er zeker bij.

Decoratie

Wat meteen opvalt is het immens grote tapijt. Zorgt ook weer voor ruimte en warmte. Daarbij komt dan nog het warme dekentje dat uitnodigt om in het bed te kruipen.

Slaapkamer 3

Hier krijg je het gevoel van oude en moderne elementen die samen gebruikt worden. Neem nu de vloer, dit zie je in de moderne woonsten haast nooit meer. Verder valt ook meteen het prachtige uitzicht op over de stad. Een bed los van de muur heeft altijd wel iets.

Belichting

Hier is volgens mij niet veel uitleg meer nodig. Met drie grote ramen is de verlichting meer dan genoeg. Heb je er genoeg van dan kan je gemakkelijk de kleine verduistering naar beneden laten zakken. Wie wil er nou niet in slaap vallen met het mooie straatlicht dat over de stad hangt? Niemand toch?

Decoratie

Het valt op dat de decoratie hier opvallend afwezig is. Op de kussens aan de ramen na is er amper tot helemaal geen decoratie. Dat maakt het daarom zeker niet minder aantrekkelijk, integendeel. Het panoramisch uitzicht maakt enorm veel goed en maakt deze kamer dus zeker een aanrader om eens te proberen.

Slaapkamer 4

Opnieuw een strakker design. Ook hier valt weer meteen het ruimtelijke en de warmte op. Voor het slapen gaan nog even een spannend boek lezen of gewoon gezellig samen op het tapijt voor de open haard zitten, niets is beter toch?

Decoratie

Zoals gezegd is het haardvuur een opvallende blikvanger. Er zijn maar heel weinig slaapkamers die tegenwoordig een open haard hebben. Met deze zee aan ruimte en dus het kale gevoel hebben de eigenaars van dit prachtige slaapcomplex toch een uitstekend werk verricht door het te verwarmen met een vuurtje en weer dat zachte tapijt.

Verder zien we nog in de inkom van de slaapkamer de muur bedekt met foto’s.

Belichting

Ook hier valt weer het enorme raam op achter het kingsize bed. Nu moet u zich voorstellen hoe de belichting is wanneer het donker is. Gezellig samen in bed liggen kijkend naar de open haard terwijl je zijn warme aanrakingen voelt. De op en neer bewegende schaduwen op de muren…

Zoals u ziet vier uiterst prachtige slaapkamers die ik persoonlijk zonder enige twijfel in mijn huis zou implementeren. Houdt wel in het achterhoofd dat je zoiets niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgt en er steeds hard voor zal moeten werken.

5 slaapkamers om van te dromen

Slaapkamer 5

Dit is nog zo een prachtig voorbeeld van een moderne hedendaagse slaapkamer. Zoals duidelijk te zien is op de foto, is de badkamer geïntegreerd in de slaapkamer. Ook opvallend is dat het bed gericht is naar de grote raam. Perfect om ’s morgens wakker te worden met de zon in je ogen.

Belichting

Zoals reeds gezegd is het vooral het grote raam tegenover het bed dat voor het grootste deel van de belichting zorgt. Daarnaast heeft deze kamer ook nog een kleine haard wat weer die sfeer en warmte brengt in de slaapkamer.

Decoratie

Qua decoratie is er niet zo heel veel te zien, maar wat wel opvalt is de moderne vorm van het bad en dan uiteraard het design van de muur die doorgetrokken wordt van de buitenkant van het huis.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.