Leuke ideetjes voor je studentenkamer

by Redactie
Leuke ideetjes voor je studentenkamer

Spannend joh! Maar het gaat gebeuren. Je gaat je vertrouwde nestje verlaten en studeren in de stad. Dus je gaat op kamers!
Wel gaaf, want nu kun je het allemaal gaan doen zoals jij het graag wilt. Dus naast je serieus op je studie richten, ook zorgen dat je in je nieuwe kamer volledig op je gemak gaat voelen.
Er zijn tal van leuke woonwinkels waar je alles voor je studentenkamer kunt vinden. Hieronder hebben we wat leuke dingetjes voor je verzameld die je misschien goed kunt gebruiken op je nieuwe stekkie.

Bedbureau

Ok, het is niet altijd zo, maar meestal is een studentenkamer niet heel erg groot. Dus het kan zijn dat het een beetje proppen wordt om er én je bed, je tafel, je stoelen en je bureau en zo in te krijgen. Voor dat soort situaties zijn er dingen zoals dit bedbureau. ’s Avonds je bed, overdag je tafel / bureau. Het is van een Italiaanse meubelmaker Smart Beds…Het nadeel is wel dat het op weinig plekken verkocht wordt. Een optie is dus om een handige vader of moeder aan te kijken en zoiets zelf te maken?

Een andere, meer geziene oplossing is een slaapbank. Waarbij je in ieder geval ook ruimte bespaart die je anders voor een bank of bed nodig hebt.

Tafel en boekenplank in één

Tja, het plaatje spreekt voor zich, toch? Het is een oude kabelhaspel (van een installatiebedrijf) waar spijltjes in gemaakt zijn. Zo plaats je boeken op de plek waar je ook je tafel hebt.
Enige wat wij kunnen bedenken is dat je liever niet teveel knoeit, want je boeken wil je later ook nog open kunnen doen.

Alles op elkaar?

Ok, een studentenkamer op een paar vierkante meter? Het kan. Kijk maar eens naar dit concept.  Ziet er wel stoer uit! Bijna alles wat je nodig hebt in één, inclusief opbergruimte. Nu nog ergens een koelkast en een beetje aankleding en je bent klaar!

Leuke ideetjes voor je studentenkamer

Een bekende standaard

Alom bekend, de Ikea kast met vakverdeling. Handig in zoveel facetten. Verkrijgbaar in verschillende formaten (aantal vakken) en dus prima in te passen en te combineren in jouw studentenkamer. En lekker goedkoop, dus uitermate geschikt voor jouw studentenbudget.

Leuke decoraties

Natuurlijk zijn er naast functionele zaken ook heel veel leuke dingen te vinden, die het leven op je kamer en de sfeer alleen maar beter te maken. Als afsluiter bij deze een paar leuke dingetjes die we online tegen zijn gekomen…

wanddecoratie, stoere graffiti op de wanden, romantische bedverlichting, gave wandplaten en krijtbord weekplanner,

Je zult zelf ook nog wel tal van ideeën hebben, maar met bovenstaande artikelen heb je wellicht inspiratie om die vreemde plek helemaal van jezelf te maken.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.