3 tips voor het creëren van een gezellige eetkamer 

by Redactie
3 tips voor het creëren van een gezellige eetkamer 

Niet iedere woning heeft een eetkamer, maar het begint wel steeds normaler te worden. Ook mensen met wat minder ruimte in hun woning kiezen er eerder voor om een eethoek te maken of toch een ruimte in te richten als eetkamer, bijvoorbeeld als ze een serre aan huis hebben. Een voordeel hiervan ten opzichte van een eettafel in je keuken is dat je kunt eten zonder dat jij je druk hoeft te maken over eventuele troep die nog op het aanrecht staat van het koken. Wil jij graag een gezellige eetkamer creëren in jouw woning? In dit artikel geven we je 3 tips!

1. Wat voor eettafel wil je? 

De eettafel is toch vaak wel het pronkstuk van een eetkamer, dus is het belangrijk dat je hierin de juiste keuze maakt. Je kunt vandaag de dag uit zoveel soorten tafels kiezen, zoals ronde tafels, houten tafels, boomstamtafels, bartafels, ovale eettafels, glazen tafels, enzovoorts. Een keuze maken is dus niet altijd makkelijk. Houd bij het maken van die keuze in ieder geval rekening met de vorm, het formaat en het materiaal van de tafel. Heb je maar een kleinere ruimte tot je beschikking? Dan is een bartafel bijvoorbeeld een goede keuze, omdat deze minder ruimte in beslag neemt. Houd bij het kiezen van een formaat voor je eettafel ook in je achterhoofd dat er nog ruimte moet zijn voor de eetkamerstoelen en dat je er nog omheen moet kunnen lopen. 

2. Welke stoelen passen er bij de tafel? 

Als je een tafel hebt gekozen, is het natuurlijk tijd om bijpassende eetkamerstoelen te vinden. Je wil uiteraard het liefst dat de stoelen en de eettafel een mooi geheel vormen, dus moet je zorgen dat je stoelen kiest die in de stijl passen die je in je hoofd hebt. Heb je een houten eettafel met stalen frame gekozen en wil je gaan voor een industriële stijl? Dan zijn leren stoelen met een stalen frame bijvoorbeeld erg passend. Ga je juist voor een klassieke of landelijke look, dan zijn stoelen met een combinatie van leer en hout erg geschikt. Let goed op dat je een fijne kleurcombinatie kiest, niet alleen donkere of juist alleen hele lichte kleuren. 

3. Welke verlichting kies je voor jouw eetkamer? 

Ten slotte is de verlichting in een ruimte erg bepalend voor de sfeer. De verlichting die je kiest voor je eetkamer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de kamer. Ben je van plan om enkel te dineren in je eetkamer of hier gezellige avonden met vrienden door te brengen? Kies dan zeker voor zachte sfeerverlichting. Wil je de eetkamer ook gebruiken om in te werken of bijvoorbeeld te puzzelen? Dan is het wel prettig om juist wat feller licht te hebben. Een combinatie van de twee kan natuurlijk ook, mocht je de ruimte voor diverse doeleinden willen gebruiken!

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.