Bloembollen kopen: zo maak je de juiste keuze

by Redactie
flower bulbs

Is de zoektocht naar nieuwe bloembollen gestart? Dan kan het zijn dat je al snel vastloopt. Met een groot aantal varianten heb je namelijk meerdere keuzemogelijkheden en kan je iedere keer weer een geheel andere uitstraling realiseren. Je moet jezelf daarom goed voorbereiden op de aankoop, zodat je er zeker van bent dat jouw tuin en woning er naar wens uit komen te zien. Maar hoe maak je dan de beste keuze? En welke factoren moet je in het achterhoofd houden? Onderstaande informatie zorgt dat je goed voorbereid aan de slag kan.

De standplaats van de bloemen bepalen

Bloembollen kopen begint door te bepalen waar je nieuwe planten en bloemen wilt plaatsen. Als je nieuwe planten voor binnen nodig hebt, is het bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid licht in een ruimte. Plaats je de bloemen en planten op de vensterbank? Dan moet je bloembollen kiezen die veel zonlicht nodig hebben. Voor de slaapkamer kan je juist weer kiezen voor bloembollen die ook in het donker prima overleven. De standplaats van iedere bloem en plant voorkomt dat je geen lange levensduur hebt en je niet optimaal kan genieten van de nieuwe aankoop.

Kleuren combineren voor de gewenste uitstraling

Bij de aankoop van nieuwe bloembollen moet je ook goed letten op de kleuren van de bloem. De varianten komen in een grote verscheidenheid aan kleuren en tinten, welke je helemaal aan jouw interieur en exterieur aan kan passen. Je kan de kleuren goed met elkaar combineren, maar ook kiezen voor één kleurtint. Wanneer je meerdere kleuren wilt combineren kun je vervolgens kiezen tussen verschillende bloemsoorten of één bloemsoort die in verschillende kleuren verkrijgbaar is, zoals ranonkels. Jij bepaalt hoe de uitstraling van iedere ruimte is. Het kan daarbij zorgen voor meer luxe. 

Plaats je de bloemen binnen? Vergeet dan ook niet om rekening te houden met de geuren. Sommige geuren overheersen en kunnen storend zijn in huis.

Afmetingen maken het verschil

De bloembollen zorgen er tevens voor dat je planten en bloemen in meerdere afmetingen kan krijgen. Als je meer reliëf aan wilt brengen in de tuin is het aan te raden om planten te kopen die in verschillende hoogtes groeien. Je hebt zo voldoende mogelijkheden voor de borders, maar ook voor de rest van de tuin. Plaats je de planten en bloemen binnen? Ook dan moet je zorgen voor de juiste afmetingen. Je wilt immers niet dat de plant te klein of te groot wordt en je later weer naar iets nieuws moet kijken.

Een schouwspel om van te kunnen genieten

Het kopen van de bloembollen zorgt te allen tijde voor een geheel nieuwe uitstraling in en rondom de woning. De verschillende varianten zorgen dat je de luxe in huis haalt en steeds weer iets nieuws hebt om naar te kijken. Niet alleen heb je de planten en bloemen die zorgen voor de uitstraling, ook komen er verschillende dieren en insecten op af. Het schouwspel laat je jouw ogen uitkijken. In ieder seizoen zie je weer wat anders en zorg je voor een leefomgeving die voor mensen en dieren geschikt is. 

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.