Mooie en onderhoudsarme vloer? Kies voor laminaat

by Redactie
Mooie en onderhoudsarme vloer? Kies voor laminaat

Al jarenlang is laminaat een van de meest populaire soorten vloerbedekking in Nederlandse huishoudens. En dat is niet voor niets: Laminaat is heel gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast biedt het nog tal van andere voordelen.

De immense populariteit van laminaat

In ongeveer 60% van de huishoudens is een laminaatvloer aanwezig in tenminste een ruimte. Deze immense populariteit is gemakkelijk te verklaren uit de voordelen die een laminaatvloer biedt aan met name particulieren. De belangrijkste reden om te kiezen voor laminaat is namelijk het onderhoudsvriendelijke karakter van de vloer. En dat spreekt veel mensen aan. Een andere reden waarom veel mensen kiezen voor laminaat is het gemak waarmee de vloer gelegd kan worden. En tot slot spreekt ook de enorme keuzemogelijkheden die laminaat biedt veel mensen aan. We werken die drie voordelen hieronder even kort uit.

Onderhoudsarm

Een laminaatvloer heeft een harde toplaag en is daardoor heel eenvoudig schoon te maken. Vlekken kun je simpel met een natte doek of dweil wegvegen en een laminaatvloer is gemakkelijk te stofzuigen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld echt hout, hoeft een laminaatvloer niet periodiek geïmpregneerd te worden.

De veelzijdigheid van laminaat

De vele mogelijkheden van laminaat zorgen ervoor dat er eigenlijk in elke woonstijl en voor elke smaak wel een geschikte laminaatvloer te vinden is. De dessins en kleurschakeringen zijn schier eindeloos. Zo heb je de speelse laminaat visgraat, waarbij de vloer in een visgraat-dessin wordt neergelegd. Dit geeft een ruimtelijke optiek. Maar er is ook tegellaminaat, waarin de dessins rechte lijnen vormen en het lijkt of je een echte tegelvloer hebt. Daarbij heb je een eindeloze keuze in kleuren en afmetingen van de tegels of visgraten. Passend in elke kamer.

Gemakkelijk te leggen

De meeste laminaatvloeren zijn tegenwoordig kliklaminaat. De losse planken of tegels klikken heel gemakkelijk in elkaar en dus is het vrij eenvoudig te leggen. Meestal is het niet nodig om een professional in te huren om een laminaatvloer te leggen. Bijkomend voordeel is dat je de vloer ook heel gemakkelijk uitelkaar kunt halen en kunt verhuizen.

Laminaatvloer kopen?

Ben jij nu ook overtuigd van de voordelen van laminaat, of was je dat al en wil je een nieuwe laminaatvloer kopen? Kijk dan eens in het enorme assortiment dat wordt geboden door bouw- en inrichtingsspecialist afium.nl. Daar vind je beslist ook een laminaatvloer die past bij jouw wensen en budget.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.