De leukste en gaafste huistrends van 2017

by Redactie
De leukste en gaafste huistrends van 2017

Ben geïnteresseerd in de laatste huistrends? Dan hebben we goed nieuws voor je. De trends liggen al kant-en-klaar. De producten die we in 2017 in ons huis gaan zetten zijn immers al lang in productie. Benieuwd wat je echt aan moet passen in 2017? Of ga je helemaal opnieuw beginnen met het inrichten van je woning? We geven je een aantal tips.

Warmere en donkere kleuren

Was in 2016 de muur in een pasteltintje als poederroze of lichtblauw, in 2017 gaan we voor een warmere tint. Wat echt niet meer kan zijn de kleuren koper en marmerwit. Volgens trendwatchers gaat ons huis er wat meer volwassen uitzien. Warmere en donkere kleuren slaan de klok. Het koper dat je in je huis hebt vervang je voor een warmere tint brons. Ook industrieel is helemaal goed.

Er is keuze te over, want hou je van grijstinten dan kies je voor grijsblauw of zelfs donkerblauw, hou je van meer kleur dan kies je voor terracotta, framboos of dieprood.

De leukste en gaafste huistrends van 2017

Verticaal groen

Was het jarenlang minimalistisch, voor plantenkwekers is er goed nieuws: groen is weer hot. Hoe meer planten, hoe beter. Zelfs hele muren worden met de trend verticaal groen bekleed met planten. Een groene muur is dus helemaal goed. Daarnaast is het prima om weer planten op je vensterbank te zetten. Niet zoals in de jaren zeventig allerlei verschillende planten zo dicht mogelijk op elkaar in verschillende bloempotten, maar van elke soort twee of drie in een strak rijtje.

Ook hangplanten zijn terug van weggeweest! Bijpassende accessoires mogen je het gevoel geven dat je het rechtstreeks uit de jungle meegenomen hebt.

Een ingelijst varenblad

Hou je niet zo van planten, maar wil je toch groen? Kies van voor de kleur olijfgroen. Accessoires zijn te kust en te keur, muurverf in deze kleur staat kant-en-klaar in de schappen en je woning is compleet volgens de laatste richtlijnen. Accessoires die mooi zijn in de olijfgroene kleur zijn bijvoorbeeld vazen (ook groen glas is bij deze trend een mooie combinatie), manden, een mooi sprei, windlichten of bijvoorbeeld een ingelijst varenblad. Toch een echte olijfplant er tussen zetten maakt het helemaal compleet!

Kurk: voor de tafel én de akoestiek

Voor de tafeltjes in je woning is het tijd om voor kurk te kiezen. Zelfs de muren kun je bekleden met kurk. Wist je dat kurk als materiaal heel goed is voor de akoestiek in je woonkamer? Sla je mooi twee vliegen in een klap, want laten we eerlijk zijn, goed geluid is een stuk belangrijker in ons leven dan een aantal jaren geleden. Namen we ooit genoegen met blikkerig, die tijd is definitief voorbij. Gaat een kurken tafel je te ver, kies dan voor wat accessoires in kurk. Vazen met kurken details, een mandje van kurk voor je fleecedekentje of een kurken dienblad, alles is in de trendy winkels te vinden.

‘Welkom’ mag weg

Alle schilderijtjes met teksten en quotes die we de afgelopen jaren verzameld hebben, mogen de deur uit. Waar we ooit begonnen onze gasten welkom te heten op de deurmat, is dat welkome gevoel helemaal uit de hand gelopen met alle schilderijen die je op elke braderie op de kop kunt tikken. Er werden zelfs teksten rechtstreeks op de muur geschilderd. In de plaats van de teksten mogen je familiefoto’s weer. Maak een compilatie met een aantal verschillende fotolijsten en je hoort er weer helemaal bij.

De leukste en gaafste huistrends van 2017
Bron: muurstickerstunter.nl

Verlichte peertjes

Jarenlang hebben we het peertje zo goed als mogelijk verstopt, hij mag in 2017 helemaal zichtbaar zijn. Lampen zijn gemaakt voor bijzondere peertjes. Industriële lampen of juist hele minimalistische (je weet wel, die vroeger alleen aan je plafond hingen als je nog geen mooiere lamp gevonden had) zijn helemaal dé trend. Hoe eenvoudiger de lamp, hoe beter! Gelukkig zijn er ook legio bijzondere peertjes te koop tegenwoordig.

Grillig en organisch

Rond en ovaal is uit, organische vormen zijn in. Een bijzettafeltje mag in een vorm zijn die synoniem staat aan imperfectie. Schaaltjes en vazen mogen eruitzien alsof iedereen ze kan maken. Het leuke van deze trend is dat het lekker speels is. Is de woning verder vooral luxe, een tafeltje in een rare vorm geeft je interieur een knipoog. Een vloerkleed in een grillige vorm is ook prima. Als het maar niet meer rond is.

Vervanging van meubels

Zijn we door de crisis een aantal jaren niet zo toegekomen aan het vervangen van onze meubelen, daar komt in 2017 verandering in. Volgens trendwatchers zijn achtereenvolgens onze stoelen, het schilderwerk, de raambekleding, het vloerkleed en de (boeken)kast aan de beurt. Omdat we weer meer werk hebben, verlangen we naar een knusse woning. Omdat we meer te besteden hebben, zorgen we graag voor deze knusheid.

Rust, rust, rust

In de slaapkamer is de trend nogal rustig. Alles in één bepaalde kleur, overal wit als basis en een plaats creëren waar je helemaal tot rust komt. Je kunt voor je slaapkamer natuurlijke materialen gebruiken, als riet of hout en kiezen voor een wit dekbedovertrek met daaroverheen een grijs of beige kleed. Nachtkastjes mogen van ongelijke planken en kussentjes kun je neerleggen of ze lukraak neergegooid zijn.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.