5 Sprookjesachtige Kinderkamers

by Redactie
5 Sprookjesachtige Kinderkamers

Bijna elk kind weet als kleuter wat hij later wil worden, velen van hen roepen prins of prinses. Wat let je om daar gewoon aan toe te geven? Geef je prinses haar eigen prinsessenkamer, laat je prins de kikker kissen of als Jack Sparrow de zwarte parel zoeken. Vijf tips voor het creëren van een echte sprookjeskamer.

Veel te laat, ik kom veel te laat

Alice in Wonderland, het sprookje waarin Alice achter een pratend konijn aanholt en na een lange val belandt in wonderland. Met kinderkamer Alice van emob4kids.nl belandt jouw dochter in haar eigen wonderland. De sierlijke krullen op het bed, een dressoir zoals elk meisje in haar dromen wil hebben en een mooie kast voor de prinsessenjurken, het is allemaal mogelijk met de zelf samen te stellen kinderkamer.

Een onderschuifbed biedt de mogelijkheid tot het uitnodigen van een loge en misschien ben je zelf zo creatief om de krullen op het bed op de muur na te tekenen? Wie in deze kinderkamer slaapt, wordt de prinses van haar eigen verhaal en voor je het weet brengt ze zoveel tijd in haar paleis door, dat ze, net als het konijn uit het sprookje, langs rent en roept, terwijl ze op een horloge kijkt: ‘Veel te laat, ik kom veel te laat!’

Waar is de zwarte parel?

Zoek je een sprookjeskamer voor jongens? Kijk dan eens naar een echt ridderbed of een piratenschip. Een half hoogslaper met een speel- en tunneltent in de vorm van een kasteel, waarop jouw ridder zich helemaal thuis voelt? Of heeft hij liever een eigen piratenschip? Beide kinderkamers zijn leverbaar door Kidsroom. Wie wil er nu niet slapen onder een katoenen dek met doodshoofden er op? Oké, misschien moet je kind daar wel stoer genoeg voor zijn, maar voor je het weet is hij kapitein Jack Sparrow en is hij alleen nog maar druk met het verbreken van de vloek van de zwarte parel!

Ben je niet gek op hoogslapers? Kijk dan eens naar het piratenbed van droomslaapkamer.nl. Het bed heeft de vorm van een boot en een piratenvlag op de kop maakt het een waar paradijs voor de echte piraat.

Speelbed voor elke prinses

Met speelbed Alex van home24.nl kan elk sprookje eenvoudig nagespeeld worden. Wie wil er nu niet slapen in haar eigen kasteel? Een glijbaan, toren en gordijn zorgen ervoor dat je prinses zich helemaal thuis voelt.

De ladders hebben brede treden en door de veilige, rondom opstaande randen behoort uit het bed vallen tot de verleden tijd. Al het textiel is gemaakt van 100% katoen, wat het geheel nog eens extra veilig maakt. Uiteraard is deze hele kinderkamer in de favoriete kleuren van jouw prinses uitgevoerd: roze/wit.

In de slaapkamer kan een heus prinsessenfauteuil natuurlijk niet ontbreken. Deze stoel van schuimstof, bekleed met 100% katoen kan genoten worden van het bladeren in de sprookjesboeken. En wil de prinses haar vriendinnetje te logeren vragen? De stoel is ook verkrijgbaar in een variant die uit te klappen is tot slaapbank! In welke kleur deze stoel en bank uitgevoerd zijn, hoef ik natuurlijk niet te vermelden…

Natuurlijk geloof je in sprookjes, daarom gunde je je kind toch een echt paradijs? Wil je over de top? Kijk dan eens naar de prinsessenkamer van jeeigenkamer.nl. Een bed in de vorm van een koets, een verkleedkist voor de prinsessenjurken en een bijzonder sprookjesachtige kledingkast, een droom voor elke prinses!

5 Sprookjesachtige Kinderkamers

En waar slaapt de prins?

Voor prinsessen is er keuze in overvloed, maar wat als jij een prins hebt? In welk bed zou een echte prins slapen? Gelukkig hebben we fantasie genoeg. Hans (van Grietje) was dan wel geen prins, maar op zeker dat hij zich thuis had gevoeld, als hij had mogen slapen in Holland Illusion van babypark.nl.

Welke prins zou zich niet thuis voelen in een bedstee op het strand? Prins Erik uit de Kleine zeemeermin kan zich wel voorstellen dat hij op het strand slaapt. Een zandkleurige vloerbedekking maakt de kamer compleet!

Muurschilderingen maken een kinderkamer sprookjesachtig

Verschillende kunstenaars willen het graag bij je thuis komen maken: een muurschildering waardoor een kinderkamer vanzelf sprookjesachtig wordt. Tegen vergoeding staat er binnen korte tijd een heel sprookje op de muur.

Natuurlijk kun je ook zelf de kwast in de hand nemen om te proberen dé sprookjesachtige kinderkamer te creëren. Gelukkig is er een boek verkrijgbaar met tips en inspiratie. De technieken in dit boek zijn eenvoudig en je hoeft niet maandenlang te oefenen om het te kunnen.

Decoratieve verftechnieken, sjabloneren, patchwork en quilten, het zijn maar wat onderwerpen die auteur Shrira Huis in ’t Veld aansnijdt. Het is wel makkelijker als je een beetje handig hebt, maar geef toe, als je dat niet bent, had je allang een ervaren schilder uitgenodigd!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in:

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.