Cortenstaal tuinschermen: dé trend van 2023!

by Redactie

Bent u op zoek naar een sfeervolle en duurzame toevoeging aan uw tuin? Laat u zich dan inspireren door dit artikel over dé trend van 2023: tuinschermen van cortenstaal. De tuinschermen zijn een echte eye-catcher en geven dankzij het cortenstaal een strakke en warme uitstraling aan uw tuin. In deze blog leest u alle voordelen en de verschillende toepassingsmogelijkheden die dit product te bieden heeft.

De tuinschermen bestaan uit hoogwaardig cortenstaal. Cortenstaal is een enorm populaire staalsoort die gekenmerkt wordt door de bruin/oranje roestkleur. Deze kleur past bijna in elke tuin, waardoor het een zeer veilige keuze is. Bovendien gaat u met de keuze voor cortenstaal voor een duurzame optie, aangezien deze staalsoort niet alleen recyclebaar is, maar ook zeer corrosiebestendig en daarom zeer lang mee gaat. In een tijd waarin het milieu steeds vaker centraal staat is dit toch een zeer prettig bijkomend voordeel.

Verschillende toepassingen

De tuinschermen uit cortenstaal zijn in een aantal varianten verkrijgbaar, zodat er voor ieder wat wils is. Hieronder volgt een korte opsomming met de verschillende designs die aangeboden worden:

  • Herfst
  • Vlindertuin
  • Modern
  • Palm
  • Dicht

De cortenstaal panelen zijn niet alleen een mooie verrijking voor uw tuin, ze kunnen ook zorgen voor extra privacy. De schermen kunnen zowel aan de wand worden gemonteerd als decoratie of als onderdeel van een schutting worden gebruikt. Plaats de schermen bijvoorbeeld tussen twee houten staanders naast uw terras. Op die manier is creëert u een unieke schutting die naast decoratief ook zeer functioneel is. Combineer bijvoorbeeld het dichte scherm met het vlindertuinmodel en laat u verrassen door de visuele impact die het heeft op uw tuin.

De tuinschermen laten zich zeer eenvoudig monteren met behulp van de bijbehorende ophangbeugels. Deze beugels bevestigt u met passende schroeven en een betonboor aan uw wand of schutting. Indien u de schermen als schutting wilt gebruiken, dient u vooraf goed voor ogen te hebben waar u de schermen wilt plaatsen. Vraagt u zich daarbij af of u de hele schutting uit schermen wilt laten bestaan of juist als onderbreking van de huidige schutting. 

Combinatie met tuinschermen

Nu de tuinschermen een mooie plek hebben gekregen in uw tuin, is het tijd om te kijken naar matchende artikelen voor de overige decoratie van uw tuin. De tuinschermen combineren bijvoorbeeld uitstekend met borderranden uit cortenstaal. Verder contrasteert cortenstaal mooi met de groene kleuren van planten en bomen. Zorg dus voor een weelderige en plantrijke tuin voor het beste resultaat.

Concluderend kan gesteld worden dat de cortenstaal tuinschermen een unieke verrijking zijn voor uw tuin, die zowel als decoratie of als functionele afscheiding kunnen worden ingezet. Doordat de schermen lang mee gaan en weerbestendig zijn is het niet alleen een bewuste keuze, maar ook eentje die goed is voor de portemonnee. Als u op zoek bent naar een praktische en mooie afscheiding of een stijlvol wandelelement, dan zijn de cortenstaal tuinschermen zeker het overwegen waard!

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.