Creëer een inrichting die als thuis voelt

by Redactie
Creëer een inrichting die als thuis voelt

Een huis is nog geen thuis. De inrichting van de woning is vaak bepalend voor het gevoel wat het uitstraalt. Je wil je woning een eigen stijl meegeven, iets wat echt van jouw is, je handtekening als het ware. Dat lukt niet alleen met foto’s en schilderijen, hiervoor is meer nodig. De hele inrichting moet een geheel zijn waar jouw hand in terug te zien is. Maar hoe krijg je dat voor elkaar, vooral bij een jong gezin zijn er nog weleens concessies om te maken. Daarom hieronder wat syling tips. 

Slim ruimtebesparing met stapelbedden 

Stapelbedden hebben de reputatie van praktische en ruimtebesparende oplossingen. Of het nu gaat om het optimaliseren van de slaapkamer van de kinderen of het creëren van een logeerkamer met beperkte ruimte, stapelbedden zijn een slimme keuze. Hun veelzijdigheid maakt ze geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Voor gezinnen met meerdere kinderen zijn stapelbedden niet alleen handig, maar ook speels en avontuurlijk. Het geeft de kinderen ruimte om een eigen plekje te hebben ook als ze de kamer moeten delen. Een stapelbed heeft veel opties.

Een veilig gevoel voor de kleine peuters in hun peuterbedjes

Als je kleintje klaar is om de wieg achter zich te laten, is een peuterbed een volgende logische stap. Deze overgangsbedden zijn ontworpen met de veiligheid van peuters in gedachten, met lage zijhekken om te voorkomen dat ze uit bed vallen. Peuterbedden zijn niet alleen praktisch, maar kunnen ook worden aangepast aan de voorkeuren van je kind, met leuke ontwerpen en kleuren die passen bij hun verbeeldingswereld. Zoals race auto’s, kastelen, bootjes, boom hutten en huisjes. Er zijn veel verschillende designs die de fantasie wereld van je kleine realiteit maakt. 

Het extra stukje decoratie met boekenkasten

Een huis zonder boeken is als een lichaam zonder ziel. Boekenkasten zijn niet alleen functioneel door alles wat er in staat, maar ze dienen ook als decoratieve elementen in huis. Van zwevende planken tot op maat gemaakte kasten, er zijn talloze mogelijkheden om je boeken te presenteren. Combineer verschillende groottes en stijlen van boekenplanken om een dynamische en visueel aantrekkelijke ruimte te creëren. Vaak zie je in boekenkasten niet alleen boeken maar staan er vaak ook wat leuke kleine foto’s in of kleine plantjes om het nog gezelliger te maken. Maar het draait het meeste om boeken en die moeten er dus ook genoeg van in zitten.

Huisplanten voor rust en decoratie

Breng de natuur naar binnen met huisplanten. Naast hun esthetische waarde dragen huisplanten bij aan een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren en de luchtvochtigheid te reguleren. Kies planten die passen bij de hoeveelheid licht in je huis en combineer verschillende soorten voor een gevarieerd en levendig effect. Van hangende potten tot vloerplanten, de keuze is eindeloos.

De balans voor de perfect harmonie in je huis

Het gaat erom dat je ervoor zorgt dat de losse meubels en decoratie en geheel gaan vormen. Dat zorgt voor rust en een ontspannen sfeer in huis. De kleur van je TV meubel moet passen bij de kleur van je TV en het schilderij daar achter aan de muur moet weer matchen met de kleuren van de kussens op je bank. De truc is om te kiezen voor kleuren en vormen die een harmonie met elkaar vormen.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.