De 4 keukentrends van 2015

by Redactie
De 4 keukentrends van 2015

Samen koken is dé trend van 2015! We zullen dan ook veel in de keuken te vinden zijn dit jaar met onze vrienden en familie. Daarom is het fijn om deze plek helemaal naar je eigen smaak in te richten, zodat je je er goed op je plek voelt. Denk hierbij aan prachtige items, zoals een goedwerkende koffiemachine en een mooie robuuste tafel, maar ook aan de kleuren die je in je keuken gaat gebruiken. Ook dit jaar zijn er weer diverse kleurentrends in de keuken terug te vinden.

We kunnen in ieder geval zeker zijn over één ding: felle kleuren gaan we niet meer terug zien in 2015. Keukens met felle kleuren moeten plaats maken voor keukens met een wat rustigere kleurenpalet. Denk hierbij aan lichte kleuren, pastelkleuren en aardetinten. We hebben een aantal trends voor je op een rij gezet, zodat je precies weet voor welke kleuren je dit jaar moet gaan.

Romantisch wit

Wat we dit jaar veel terug zien is wit in combinatie met hout. De gehele keuken zelf wordt standaard in wit gehouden, waarbij we vooral de accessoires terug zien in hout. Denk hierbij aan houten opbergbakken, maar ook aan houten aanrechten en houten tafels. Af en toe wordt hier de kleur zwart aan toegevoegd, maar dan heel subtiel.

Hang bijvoorbeeld een zwart krijtbord op of hang een zwartwitte klok aan de muur. Combineer wit dus met houten aspecten en hier en daar een zwart detail en je keuken is hartstikke trendy.

Strakke Italiaanse keukens

Italianen staan bekend om hun fantastische kookkunsten. Dat de keuken voor hen belangrijk is, is dan ook niet onbekend. De hedendaagse Italiaanse keuken is wellicht niet zoals je voor je ziet met bloemetjesgordijnen en rommel overal: deze is juist strak en netjes. Welke kleuren zien we hierin terug? Voornamelijk warme kleuren, zoals bruin, bordeauxrood en donkeroranje. Speel vooral met deze kleuren in op het design van de keuken zelf: strak en modern.

Een voorbeeld is een zwarte keuken met donkergekleurde details en accessoires. In dit soort keukens is het ook interessant om te combineren met aardekleuren, en dan met name donkere kleuren zoals donkeroranje en bruin. Een kleine link richting de jaren 60 en 70 lijkt dan al gauw gelegd, maar wanneer je de rest van de inrichting strak en modern houdt blijft het alsnog enorm trendy.

De 4 keukentrends van 2015

Gezellig pastel

Hoewel we dit jaar de keukens steeds strakker en netter zien, is de ouderwetse gezellige keuken waarin veel houtkleur en print centraal staat ook zeker nog niet uit de picture. Een voorwaarde is wel dat alles zo netjes mogelijk gehouden wordt. Speel dus wel met de kleuren, maar houd alles strak.

Kies je bijvoorbeeld voor pastelmint? Blijf dan ook bij deze kleur en wissel het niet met een andere kleur af. Mint is dé kleur van het voorjaar van 2015 en is daarom ook in de keuken meer dan welkom. Combineer deze kleur met witte elementen. Maak een spoelbak in de keuken bijvoorbeeld net iets minder ‘saai’ door de tegels achter de spoelbak in mint of turquoise te doen.

Stoer marmer

Naast de bovenstaande trend is er nog een andere trend die we absoluut niet over het hoofd mogen zien: marmer, zowel de kleur marmer als het gesteente. In dit soort keukens zien we de subtiele hint naar de kleur mintgroen ook weer terug. Op de foto zie je dat mintgroen dus nog bij veel meer past dan alleen wit. Combineer het bijvoorbeeld eens met een marmeren keuken, een witte muur en een onbewerkte houten tafel of aanrechtblad. Je zult zien dat de combinatie van al deze kleuren prima bij elkaar past. Ook zwart of grijs zijn de ideale kleuren om te combineren met mintgroen en marmer.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.