De 6 lelijkste badkamers van Nederland

by Redactie
De 6 lelijkste badkamers van Nederland

Des goûts en des couleurs ne se discutent pas. Vrij vertaalt als, iedereen heeft een eigen goesting. Dus, het is niet de bedoeling om iemand te beledigen, maar dit vond ik toch wel erg ‘lelijke’ badkamers.

De badkamer met een ietwat vreemde sfeerverlichting

De 6 lelijkste badkamers van Nederland
Bron: Van Dijk timmerwerken

Het is mij niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is van deze sfeerverlichting in deze voor de rest overigens keurige badkamer. Misschien wilden de eigenaars een relax sfeertje creëren? Even lekker in het warme water liggen na een helse werkdag? Wordt je dan rustig van pimpelpaars? Of zijn de gebruikers van deze badkamer ware discoliefhebbers?

Het doet mij een beetje denken aan een foute dansvloer uit de jaren-80. Of misschien wilden deze mensen wel een kerstsfeer creëren in hun badkamer. Daar doen de lichtjes me wat aan denken. Alleen spijtig dat de installateur kleurenblind was en paars voor rood heeft aangezien.

De appelblauwzeegroene badkamermeubels en roze tegelmuren badkamer

De 6 lelijkste badkamers van Nederland
Bron: sanitairkamer.nl

In een flits ben ik terug in mijn jeugdjaren (toegegeven, ondertussen even geleden): het appartement in Knokke met een bijzondere badkamer: roze tegelmuren en zwarte badkamermeubels. Vreemd genoeg was de combinatie van die twee kleuren erg chique. Er hing ook een bijzonder grote spiegel boven het grote, roze bad: op de grens van kitsch, maar nét niet.

In deze badkamer lijkt alsof de eigenaars de inhoud bijeen hebben gesprokkeld op uitverkopen, maar dan echt de allerlaatste spullen die aan 80% korting gingen. En dan bijeengooien maar, zonder enig besef van welke kleuren nu goed bij elkaar passen. Kan je je die prachtige appelblauwzeegroene retromeubels inbeelden in een strakke witte omgeving? Of zie je die roze tegel op de accentmuur in je instapdouche? Prachtig! Maar dus niet in deze combinatie.

Pretty in pink

De 6 lelijkste badkamers van Nederland
Bron: badkamers-voorbeelden.nl

Mooi? Smaken verschillen, maar ik denk van niet. De kleur roze voert veel te veel de boventoon in deze ruimte. De eigenaars van deze badkamer hebben vast en zeker ook iets willen doen met de trend ‘hang-eens-een-behangetje-op-een-onverwachte-plek’. Dat is gelukt, maar het is spuuglelijk behangpapier. Lijkt wat op Holly Hobby, ken je die nog?

Hetgeen ik wel mooi vind in deze badkamer is de eenvoudige inloopdouche met zicht op een hopelijk prachtige tuin. Daar wil ik wel eens een douche nemen.

De ‘More is better’ badkamer?

Nee, less is more. Eenvoud siert. De man (denk ik toch) die deze badkamer heeft besteld, heet vast Lodewijk, of Napoleon ofzo. Ik ben er trouwens zeker van dat het een man is, welke vrouw zou zo een badkamer willen poetsen? Niemand toch? Niet erg hygiënisch in een badkamer, die ouderwetse tafellakens.

Het pluspuntje van deze badkamer: de bloembladeren in het bad. Bloembladeren staan trouwens ook enig in een modern, strak bad, zonder tierelantijntjes. Meer mijn stijl (en een romantische tip voor mijn man).

Badkamer rommeltje

Wat een rommeltje: badkamer-tuin-en-slaapkamer-in-één. Ik ben geen fan. Groene planten in je badkamer zetten is wel handig, je moet niet ver lopen als je ze water wil geven, maar ik ben geen liefhebber van levend groen binnenshuis. Daar poept de kat in. En dan het idee om je bed bijna naast je bad te zetten. Hebben deze mensen eigenlijk wel gedacht aan een gezonde luchtvochtigheid in de slaapkamer als ze deze badkamer hebben gekocht?

Wel tof: het ronde bad. In een heel minimalistische ruimte zou ik daar heerlijk van kunnen genieten.

De badkamer met een onduidelijk thema

In mijn zoektocht naar de laatste lelijke badkamer stootte ik op dit exemplaar. Moeilijk te omschrijven wat er eigenlijk lelijk aan is. De badkamer lijkt nieuw, netjes, ruimtelijk, … Is het de Griekse zuilenstructuur in de spiegel, het vreemdsoortig lavabomeubel, de vreemde groene langwerpige tegeltjes?

Ik beeld mij even in dat het ochtend is en dat ik in mijn badjas deze badkamer binnenstap. Dat is het! Deze badkamer lijkt op een metro. Vreemd gevoel, in je badjas. Maar ik heb smaak, want ik heb een roze badjas aan, en zo ben ik helemaal assorti met het washandje en de badlakens die in deze badkamer gebruikt worden.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.