Houd de warmte buiten: kies voor zonwering screens aan de buitenkant van je raam

by Redactie

Met de steeds warmer wordende zomers wordt het steeds belangrijker om de hitte buiten te houden. Een effectieve manier om dit te doen is door het installeren van zonwering screens aan de buitenkant van je raam. In dit artikel zullen we de voordelen van zonwering screens bespreken en waarom ze een goede investering kunnen zijn voor je huis.

Voordelen van zonwering screens

Zonwering screens hebben veel voordelen ten opzichte van andere vormen van zonwering, zoals gordijnen of binnenzonwering. Een van de grootste voordelen is dat zonwering screens de hitte effectief buiten houden. Door de screen aan de buitenkant van het raam te plaatsen, wordt de zonnestraling geblokkeerd voordat deze het raam bereikt en wordt de warmte niet naar binnen gestraald. Dit helpt de temperatuur binnen te verlagen en de noodzaak voor airconditioning te verminderen, wat leidt tot lagere energiekosten. 

Daarnaast bieden zonwering screens ook een zekere mate van privacy, terwijl ze nog steeds zorgen voor een aangename lichtinval. Dit betekent dat je overdag nog steeds van het uitzicht kunt genieten, terwijl voorbijgangers niet direct naar binnen kunnen kijken. Bovendien zijn zonwering screens duurzaam en kunnen ze worden aangepast aan verschillende maten en vormen van ramen. Al met al hebben zonwering raam buiten een hoop voordelen en is het dus zeker de moeite waard om ze aan te schaffen.

Verschillende soorten zonwering screens

Er zijn verschillende soorten zonwering screens beschikbaar, zoals handbediende en gemotoriseerde screens. Ook zijn er screens met zuignappen, welke je zelf simpel kunt installeren. Handbediende screens zijn over het algemeen goedkoper, maar vereisen handmatige bediening. Gemotoriseerde screens zijn daarentegen duurder, maar bieden het gemak van afstandsbediening. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en stijlen beschikbaar, zodat je de zonwering screen kunt kiezen die het beste past bij de uitstraling van je huis.

Installatie en onderhoud

Het installeren van zonwering screens kan door een professional worden gedaan, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Bijvoorbeeld zonwerende screens met zuignappen. Het is belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat de screen correct is geïnstalleerd en goed werkt. Zonwering screens vereisen over het algemeen weinig onderhoud, maar het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om vuil en stof te verwijderen. Het monteren van zonwering is vrij eenvoudig, het is een makkelijke montage zonder gereedschap. Daarom is het zeker mogelijk om het zelf te doen!

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.