Terug van weggeweest: filamentlampen!

by Redactie
Terug van weggeweest: filamentlampen!

Wat zijn filamentlampen?

Filament lampen zijn populair omdat het licht vrijwel niet te onderscheiden is van een ouderwetse gloeilamp, maar de lampen toch de zuinigheid en duurzaamheid van ledverlichting hebben. Mits je een LED-filamentlamp koopt natuurlijk.

Nu we helemaal in-to retro en “industrieel” zijn, met onze woninginterieurs, zien we de filamentlamp steeds vaker weer opduiken in huishoudens. De gloeilamp is verboden, maar de heimwee naar het mooie warme, gelige, “knusse” licht is altijd gebleven. Daarom zien we de filamentlamp heel vaak weer opduiken in woonkamers, horecazaken, enzovoorts.

Hoe toepassen?

Filamentlampen komen het mooist tot hun recht in een open lamp. Bijvoorbeeld in een draadlamp, een leeslamp of een hanglamp die wat hoger aan het plafond is bevestigd. Zo zie je de prachtige lichtbron goed, en geeft deze extra sfeer.

Ook zie je de filamentlampen heel vaak gebruikt worden in combinatie met een pendelsnoer. Dat is zo’n lichtsnoer met fittingaansluiting, en verder niets. Dus geen kap. Pendelverlichting staat supermooi boven je kookeiland, eettafel of aanrecht. Je komt het ook vaak tegen in de horeca. Bijvoorbeeld in een koffiebar of restaurant.

Waar kopen?

Filament lampen kun je tegenwoordig kopen bij Kwantum, Xenos, Blokker, enzovoorts. Gewoon online bestellen kan ook natuurlijk. Koop wel de LED-variant! Die zijn ietsje duurder in aanschaf, maar gaan zichzelf absoluut terugbetalen. Help het milieu én je portemonnee een handje!

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.