Wat doet een infraroodsauna voor je gezondheid?

by Redactie
Wat doet een infraroodsauna voor je gezondheid?

Vooral mensen met aandoeningen aan spieren of gewrichten herkennen dat warmte weldadig is. Maar eigenlijk weet iedereen wel wat de stralen van de zon met je lijf doen. Helaas staat die zon niet het hele jaar hoog aan de lucht. We kunnen ons dan ook verkneukelen op een regenachtige dag. De oplossing? Een infraroodsauna kopen!

Spieren en gewrichten

Lampen van een infraroodsauna verwarmen je van binnenuit. Dit maakt dat er een dieptewerking ontstaat. Niet zo gek dus, dat het warmte verspreidt die goed is voor je spieren en gewrichten. Ze gaan dwars door je huid! Het is niet alleen dat mensen dat daadwerkelijk merken, het wordt zelfs onderbouwd in studies. Als je vaak last hebt van spierpijn of blessures is een infraroodsauna een weldaad. De pijn wordt namelijk veroorzaakt door afvalstoffen in je spieren. De warmte breekt die afvalstoffen af. Ben je gevoelig voor spierblessures? Waarom geen infraroodsauna kopen voor thuis?

Goed voor je huid

Sauna en transpireren hoort bij elkaar. Het voordeel van transpireren is dat je afvalstoffen kwijtraakt. En dat is goed voor je weerstand. Een infraroodsauna heeft daarbij een versnelde werking. Ook voor je huid is dat heerlijk. Door de sauna gaan je poriën open en kan het vuil naar buiten. Vooral als je na een bezoekje aan de sauna onder de koude douche gaat. Er is onderzoek gedaan naar wat een infraroodsauna doet voor je huid. Volgens dat onderzoek is drie maanden lang wekelijks zo’n sauna bezoeken zo goed voor je huid, dat je opmerkelijke verschillen krijgt. Je huid ziet er na die maanden veel beter uit!

Wat doet een infraroodsauna voor je gezondheid?

In de agenda

Laten we eerlijk zijn: elke week naar de sauna gaan, past bij veel mensen niet in het weekprogramma. We hebben het allemaal hartstikke druk en rennen van hot naar her. Hoe heerlijk is het dan dat je je eigen sauna hebt? Dat scheelt je zoveel tijd, dat je optimaal kunt genieten van een infraroodsauna. In plaats van in de auto naar de sauna kun je vanaf je bank zo de sauna in. Een half uurtje per keer in de sauna is soms al genoeg. Reistijd, omkleedtijd en zinmaaktijd heb je niet meer nodig. Na de sauna ga je meteen je bed in, bijvoorbeeld. Een eigen sauna maakt dat saunabezoek áltijd in je agenda past. Zelfs bij mensen die het altijd druk hebben.

(Laten) plaatsen

Even praktisch: wat heb je nodig voor een thuissauna? Allereerst ruimte. De sauna hoeft niet heel groot te zijn, maar een paar vierkante meter heb je al snel nodig. Er zijn zelfs eenpersoonssauna’s waar je aan één vierkante meter genoeg hebt. Vind je het gezelliger om met je vrienden in de sauna te gaan, dan kun je beter een grotere variant aanschaffen. Voor het neerzetten van de sauna kun je iemand van de speciaalzaak regelen, maar je kunt hem ook zelf plaatsen. Misschien een leuk klusje met diezelfde vrienden? Met een schroevendraaier, een waterpas en de meegeleverde schroeven kom je al een heel eind! O ja, en een beetje vrije tijd. Wat rest is vooral veel saunaplezier!

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.