Zeven zelfgemaakte meubelen die sfeer creëren

by Redactie
Zeven zelfgemaakte meubelen die sfeer creëren

In een tijd van duurzaamheid en hergebruik zijn zelfgemaakte meubelen een trend. Dit geldt zeker als ze gemaakt zijn van materialen die anders wellicht weggegooid werden. En als die meubelen dan ook nog eens sfeer creëren, is dat mooi meegenomen. Zeven voorbeelden van zelfgemaakte duurzame meubelen.

1. Robuust schommelen

Men neme twee pallets en een houten haspel en met een handige bouwtekening is daar in een mum van tijd een prachtige schommelstoel van te maken. Dat een schommelstoel het toppunt van relaxed zitten is, dat mag duidelijk zijn. Dat de stoel ook nog eens stoer en robuust oogt, is een leuke bijkomstigheid. Gooi er wat zachte kussens in en je bent niet meer uit de stoel te krijgen! Oh ,ja, je moet hem wel eerst even in elkaar zetten…

2. Weg met rondslingerende schoenen

Is het een wijnrek of kun je er schoenen in opbergen? Het leuke is, dat het beiden mogelijk is. Neem een dikke pvc pijp en zaag deze in precies gelijke delen, precies je schoenmaat of de maat van een fles wijn. Door ze tegen elkaar aan, aan de muur te bevestigen, ontstaat een sfeervolle opbergplaats. Wedden dat rondslingerende schoenen verleden tijd zijn?

Vind je pvc-buizen wat saai van kleur? Denk dan aan het schilderen in je favoriete kleur, of nog grappiger, geef elke buis een eigen kleur, zo ontstaat een kleurrijk en sfeervol geheel.

3. Je eigen bibliotheek

Hadden we al een schommelstoel uit een houten haspel gemaakt, een bijpassende tafel is natuurlijk een hit. De houten haspels worden overigens ook wel kabeltrommels genoemd. Er zijn verschillende manieren om van een houten haspel een tafel te maken. Zo kan hij dienen als je eigen bibliotheek, of kan hij gepimpt worden met een robuust touw of je favoriete kleur.

Zie je jezelf al zitten, in je steigerhouten schommelstoel met zachte kussens en je favoriete boeken binnen handbereik? Vergeet niet een pot thee of je favoriete drankje, de kans is groot dat je voorlopig niet van je plek komt…

Zeven zelfgemaakte meubelen die sfeer creëren

4. Kistjes zorgen voor speels effect

Op zoek naar een unieke kast? Denk eens aan het bevestigen aan de muur van verschillende maten kistjes. Door de kistjes te laten verspringen, ontstaat een speels effect. Grappig ook, om in een van de kistjes een hanglamp te hangen.

Natuurlijk is er ook plaats voor de klok, een vaas met bloemen en je favoriete boeken. Hier en daar een dichte mand, precies passend in een kistje, zorgt ook nog eens voor opbergmogelijkheid van minder fraaie spulletjes.

5. Salontafel met opbergmogelijkheid

Dat veel mogelijk is met pallets, dat was al bekend, maar dat je er ook nog een fraaie én sfeervolle salontafel van kunt maken? Stapel eenvoudigweg twee pallets op elkaar en schroef ze aan elkaar. Zet er pootjes of wieltjes onder en de tafel is klaar.

Misschien is het slim om de pallets nog even mooi op te schuren of eventueel te lakken, maar meer is echt niet nodig. Het handige is dat er tussen de twee pallets een opbergruimte ontstaat voor tijdschriften, je theedoos, een verzameling cactussen, je kunt het zo gek niet bedenken. Bedrukte kistjes doen het ook leuk als salon- of bijzettafel.

6. Wandrek voor decoratie en tijdschriften

Decoratieve houten panelen met plankjes is dé hit van nu. Wist je dat zelf maken van zo’n wandrek helemaal niet zo moeilijk is? Een paar steigerhouten panelen en fraaie plankjes en je bent klaar. Ook de decoratiematerialen die je neer wilt zetten, kun je zelf maken.

Sjabloneer een mooie spreuk op een houten bord bijvoorbeeld, of ga met de figuurzaag aan de slag voor het uitsnijden van een mooie vorm. Een handige opbergbak voor tijdschriften maakt het rek compleet. Hoewel, tijdschriften mogen ook gerust gezien worden!

Ben jij dus iemand die graag leest? Dan is een zelfgemaakt wandrek een hartstikke leuk idee, wat zowel decoratief als functioneel is. Daarnaast kun je er natuurlijk ook een leuke foto op plaatsen!

7. Weer eens wat anders dan de keukenla

Voor het opbergen van houten spatels, handige spanen of andere benodigdheden in de keuken, kun je natuurlijk kiezen voor de keukenla. Een paar lege blikken kunnen, zodra ze opgeknapt zijn en aan de muur hangen, ook dienst doen als opbergruimte.

Drie dezelfde blikken naast elkaar staat sfeervol en is ook nog eens handig. Verf de blikken, maak er een handig hengsel aan en bedruk ze met een en dezelfde print. Wedden dat vrienden het direct gaan namaken?

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.