Kan ik een lekkage zelf verhelpen?

by Redactie
Kan ik een lekkage zelf verhelpen?

Een lekkage kan op vele verschillende plekken plaatsvinden. Zo kun je een lekkage in het dak hebben of in een waterleiding. Afhankelijk van de plek en je eigen capaciteiten kun je er voor kiezen om een lekkage zelf te verhelpen. In dit artikel doen we een poging om je te helpen bij deze keuze.

Tip – heeft een lekkage met de waterleidingen te maken? Sluit dan zo snel mogelijk de hoofdkraan af! Veel mensen vergeten door onwetendheid deze stap, waardoor de schade toeneemt!

Lekkage? Bel direct een loodgieter!

Wanneer een lekkage zelf verhelpen?

Lekkages zijn er in verschillende vormen en maten. Elke situatie is verschillend waardoor het lastig is om antwoord te geven op deze vraag. Toch kun je ‘kleine lekkages’ vaak zelf oplossen zonder dat hier al teveel kennis voor nodig is.

Denk bijvoorbeeld aan een lekkage aan het dak. Als je eenmaal het lek hebt gevonden, is de lekkage vrij gemakkelijk op te lossen. Aller eerst is het zaak dat je deze plek goed droog maakt. Wanneer je dit hebt gedaan kun je er reparatiepasta op smeren. Dit spul is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de Gamma. Laat het plekje vervolgens een halfuur drogen en je kunt er weer een tijd tegenaan!

Bij sommige lekkages ligt het allemaal net even wat moeilijker. Met name lekkages aan waterleidingen zijn lastiger om op te lossen. Je komt vaak moeilijk bij de lekkage en daarbij is het vaak lastig om de lekkages te ontdekken. Daarom raden wij je in dit soort gevallen een loodgieter aan. Wanneer je een loodgieter inschakelt, weet je zeker dat het goed opgelost wordt. Daarbij kan hij de rest van de waterleidingen op eventuele barsten en scheuren controleren. Op deze manier weet je zeker dat je voorlopig wel van de lekkages af bent!

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.