Vijf mooie accommodaties in Zuid-Tirol

by Redactie
Vijf mooie accommodaties in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is een gebied waar het goed vertoeven is. De combinatie van Duitstalige tradities en Italiaanse mediterrane sfeer maakt het uniek. Een combinatie van een actieve, ontspannen en culturele vakantie is hier heel goed mogelijk. Wil je naar Zuid-Tirol maar zoek je nog een accommodatie? Maak dan gebruik van een pagina waarop je heel handig een vrije accommodatie kunt zoeken. Of je op zoek bent naar een vakantiewoning, een camping, logeerboerderij of een hotel, het is op de pagina te vinden. Ook wellnesshotels en pensions zijn in de omgeving beschikbaar.

Omringd door natuur

Een van de hotels die je kunt vinden via de zoekpagina is Hotel-Restaurant Lowenwirt in Tscherms. Dit hotel ligt in een klein dorpje, omgeven door de natuur en erg in de buurt van stad Meran/Merano. In het restaurant zijn typisch regionale specialiteiten te verkrijgen, maar ook gerechten van de gril. Een bezoek aan stad Meran is vanuit dit hotel heel goed te doen. Deze stad staat bekend om zijn grote culturele aanbod en de aanwezigheid van een prachtig centrum voor wellness.

Concerten, culinaire evenementen, festivals en diverse vrijetijdsbesteding, voor iedereen is in Meran wat te doen. Ook de nabijgelegen plaats Lana is een bezoekje waard. Idyllisch gelegen tussen de appelbomen en de wijngaarden en veelvuldig voorzien van fiets- en wandelroutes is dit een omgeving voor echte natuurliefhebbers en sportievelingen.

Rustig gelegen vakantieboerderij

Voor liefhebbers van een rustig gelegen biologische boerderij is Weckhof een ideale vakantiebestemming. Deze vakantieboerderij in Tisens heeft gezinskamers, maar ook kleinere kamers. Op de boerderij wordt groente en fruit verbouwd en zijn rasschapen. In de omgeving is veel te doen. Zo zijn Tisens en het nabijgelegen Prissian twee kasteeldorpen. Zes burchten en kastelen zijn te bezoeken. Een daarvan is kasteel Katzenzungen, waar tentoonstellingen te zien zijn. Het oude slot is heel indrukwekkend te noemen. Ook de omgeving is de moeite waard.

Vijf mooie accommodaties in Zuid-Tirol

Perfect voor de wandelvakantie

Wie zich meer thuis voelt in een bed and breakfast kan in St. Martin naar Garni Pixner. Deze accommodatie is perfect voor een wandelvakantie. De diverse wandelroutes in de omgeving bieden voor elke liefhebber van activiteit een uitdaging. Natuurpark Gruppo del Tessa is hier om de hoek. Authentieke berghutten, stevige streekgerechten en kabelbanen maken dit natuurpark uniek. Als je altijd al eens hebt willen paragliden of deltavliegen, dan kan dat in deze omgeving.

Bijna altijd zon

Haus Rudi in Partschins staat bekend om zelfgemaakt gebak en ijs bereid met verse melk. Dit kleine appartementencomplex heeft een mooie tuin en ligt centraal en rustig. Plaatsen als Meran en Naturno/Naturns zijn in de buurt. In Naturns is het bijna altijd mooi weer. Met zijn 315 dagen zon per jaar is dit een mediterrane plek voor een ontspannen vakantie. Naturns biedt cultuur- en kunstschatten, waaronder de oudste muurschilderingen (fresco’s) in Duitstalig gebied. Ook natuurpark Gruppo del Tessa is bij Haus Rudi in de omgeving.

Flaneren en rust

Wie de rust zoekt kan in het schilderachtige Schenna een appartement boeken bij Michael am Waal. Palmen, kastanjes, druiven, cipressen en appels groeien in deze omgeving. In het centrum zijn restaurants en pleinen, waar je kunt flaneren. In de bergen zijn rustige wandelpaden en viert het boerenleven hoogtij.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.