Waarom kiezen voor een elektrische haard?

by Redactie
Waarom kiezen voor een elektrische haard?

Een moderne elektrische haard is schoon, energiezuinig en neemt weinig ruimte in beslag. Met een druk op de knop kan een kamer worden verwarmd en kan de open haard een sfeervolle sfeer creëren. Ze kunnen kosteneffectiever en onderhoudsvriendelijker zijn dan een open haard op gas of hout. Elektrische haarden hoeven niet te worden geventileerd of professioneel te worden geïnstalleerd.

Hoe werkt een elektrische haard?

Een elektrische haard gebruikt metalen spoelen om warmte te creëren. Terwijl de spoelen opwarmen, dwingt een ventilator of blazer de verwarmde lucht de kamer in. Sommige elektrische haarden maken ook gebruik van infraroodtechnologie om een ​​kamer direct te verwarmen. Als je het verwarmingsvermogen wilt maximaliseren, is een infrarood elektrische haard een goede keuze. 

Omdat een elektrische haard geen gebruik maakt van echt vuur, terwijl dit net voor heel wat charme en sfeer zorgt in de woonkamer wordt er een vlamimitatie-effect gecreëerd. Dit wordt gedaan door LED-lampen in een willekeurig patroon op een scherm te projecteren.

Voordelen van elektrische haarden

Betaalbare manier van verwarmen

Aardgas- en houtvuren hebben ventilatie- en gasleidingen nodig terwijl de installatie van een elektrische haard zo eenvoudig kan zijn als het uitpakken en aansluiten op een stopcontact.

Zeer efficiënt

Een elektrische haard is zeer efficiënt en er gaat geen warmte verloren naar buiten via een schoorsteen of ventilatie.

Beperkt onderhoud vereist 

Af en toe de glazen voorkant schoonvegen en een lamp vervangen is voldoende. Dit is een heel pak minder dan bij een traditionele haard waar jaarlijks de schoorsteen moet worden geveegd. 

Minder ruimte nodig

Een opgehangen elektrische open haard steekt slechts een paar tiental centimeter uit in een kamer, en een inbouwhaard heeft nog veel minder ruimte nodig. Daarnaast is een elektrische haard een van de manieren om je woonkamer sfeervol te maken. 

Geschikt voor appartementen of appartementen waar geen open haard, gasleidingen of ventilatie aanwezig zijn

Er is een brede selectie van merken en modellen om in elke ruimte te passen. Hierdoor kan nu echt iedereen kiezen voor een elektrische haard. 

Zoneverwarming

Een geweldige bron van aanvullende warmte. Een elektrische haard warmt de ruimte makkelijk en snel op. 

Geniet van de sfeer van echt vuur zonder de rommel

Een traditionele vuurplaats heeft nood aan houtblokken wat veel ruimte inneemt en vaak voor rommel zorgt in uw woonkamer. Ook de assen kunnen regelmatig vanuit de open haard in de woonkamer terechtkomen. Met vlameffect technologie geniet je van hetzelfde uitzicht en charme, maar dan zonder de nadelen. De technologie kan verbazingwekkend realistische vlammen produceren waardoor het geen nadelen meer heeft.

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.