Je tuin naar een hoger niveau tillen? Dat doe je zo!

by Redactie
Je tuin naar een hoger niveau tillen? Dat doe je zo!

Heb jij net een huis gekocht of woon je er al langer, maar vind je dat de tuin wel wat extra aandacht verdient? Al is de zomer bijna voorbij, het is nooit te vroeg of te laat om je tuin onder handen te nemen. Ook in het najaar zijn er vaak nog genoeg mooie dagen waarop je van jouw achtertuin kunt genieten. Daarnaast is het nooit verkeerd om alvast plannen te maken voor volgend voorjaar, zodat je nog extra kunt genieten van de buitenruimte bij jouw woning. In dit artikel geven we je een aantal tips om je tuin naar een hoger niveau te tillen!

Plaats een tuinhuis 

Wil jij ook graag in je tuin kunnen zitten als het weer minder goed is of wil je graag een droge plek waar jij al je tuinspullen en tuinmeubels op kunt bergen? Plaats dan een tuinhuis in je achtertuin. Dat is niet alleen een handige plek om spullen op te bergen, je kunt er ook een leuke zitplek van maken voor bij slecht weer. Zet er bijvoorbeeld grote ramen in, zodat je nog steeds de tuin goed kunt zien. Ga je een tuinhuis kopen, dan zijn er een aantal dingen die goed zijn om op te letten, zodat je de juiste keuze maakt. Zorg er in ieder geval voor dat je checkt of je bepaalde vergunningen nodig hebt voor een tuinhuis in jouw gemeente, want dit verschilt nogal binnen Nederland. Denk er daarnaast goed over na hoe groot het tuinhuis moet en kan worden en welk materiaal je ervoor wil gebruiken. Een houten tuinhuis is natuurlijk het mooiste, maar vergt wel meer onderhoud dan andere materialen. 

Je tuin meer diepte geven met een pergola 

Heb je niet de ruimte in je tuin voor een tuinhuis, of vind je dit zonde van de ruimte? Dan kun je er ook voor kiezen om in plaats daarvan een pergola in je tuin te plaatsen. Het voordeel hiervan ten opzichte van een tuinhuis is dat het makkelijk is om zelf te maken, mocht je handig zijn. Dan heb je er ook meteen een leuk project bij voor in het voorjaar. Daarnaast is een pergola open en zorgt hij ervoor dat jouw tuin meer diepte krijgt, waardoor deze juist groter lijkt. Mocht je graag een zitplek willen creëren onder de pergola, dan kun je het dak eventueel dichtmaken met een schaduwdoek of regenzeil. Of kies voor een vaste dakbedekking, als je het niet erg vindt dat je niet in de zon kunt zitten. Ben je zelf niet zo handig, dan kun je ook een kant-en-klare pergola kopen en laten plaatsen. Wil je graag wat meer groen in je achtertuin? Laat klimplanten om het bouwwerk heen groeien en je hebt binnen no-time een echte sprookjestuin!

Huiswiki.nl

Huis (woning) – Een huis, woning of (Vlaams) woonst is een bouwwerk waarin mensen kunnen wonen. Hier gaat het om een (deel van een) gebouw dat muren rondom een binnenruimte heeft, evenals een dak.